Soligt erbjudande till stugägare

Vi har tillsammans med Kläppen Ski Resort ett koncept för solenergi och laddlösningar med marknadens främsta produkter. En laddboxlösning  som passar till samtliga bilmodeller. Solenergilösningen läggs på befintliga eller nya tak. Teckna dig för erbjudandet före den 30 augusti.

Solenergi

Solens energi är ljudlös men kraftfull. I vårt kallare klimat trivs solcellerna dessutom bättre än på många andra platser i världen. Att fånga upp solljuset och skapa sin egna el har blivit en viktig förutsättning för att lyckas försörja vårt samhälle med den el vi behöver. Intresset för solenergi har vuxit under de senaste åren. Ett intresse som dessutom ger en bra avkastning, både för privatpersoner och för företag.

Energilager

Att solenergi är bra för miljön, det vet många. Men att man nu dessutom kan sänka sina förbrukningstoppar med energilager gör att systemen blir ytterligare en nivå bättre. Vid lagring av solel kan du få bättre kontroll över din elförbrukning och få en jämnare belastning på elnätet. Ett jämnt uttag gör att näten belastas mindre, vilket i sig är bra för miljön, men det bästa av allt är att det kan sänka dina elkostnader.

Dags att börja tillverka din egen el? För nästan alla husägare är solpaneler på taket en god investering med en årlig avkastning på mellan 10 – 15 procent. Det gröna teknikavdraget ger 20% avdrag på installationer av solenergi och 50 % av totalkostnaden som privatperson vid installation av laddbox.

Solenergi i backen

E-Mobility erbjuder Kläppens stugägare möjlighet att installera solceller och elbilsladdare. Alla installationer förbereds även för att kunna inrymma framtida energilagring. E-mobility kommer också installera solceller och elbilsladdare på Kläppens nya huvudkontor.

Teckna dig för erbjudandet före den 30 augusti

Du slipper fundera – vi tar ansvar hela vägen från behovsgenomgång till fungerande produkt.
Samtliga installationer utförs av certifierade, specialiserade elektriker.

För att erbjudandet ska gälla behöver du äga bostaden/byggnaden där solenergi och laddbox installeras, (eller godkännande från fastighetsägaren)

Erbjudande solenergi som pdf  här

Villkor solceller

Beställ solceller här

Energismart!

Laddstolpe för elbil i utomhusmiljö

Detta ingår i erbjudandet:

  • Laddbox 3-fas 16A (laddeffekt upp till 11 kW) med ett typ2 uttag
  • Dynamisk lastbalansering för att kapa energitoppar samt inte påverka huvudsäkring
  • Rådgivning och rekommendation innan installation
  • Tillgång till support via E-Mobility för slutanvändare
  • EasyPark APP för att debitera gäster som laddar (endast internetuppkopplad laddbox är kompatibel med detta)

Summa erbjudande 11 995 kr inkl.moms efter Grönt teknikavdrag

Laddboxen ska installeras av en behörig elinstallatör (Kalema E-Mobility AB alternativt behörig partner till oss).

Tillval

  • Internetuppkoppling för tillgång till app samt EasyPark: 1500 kr efter grön teknik
  • Stolpmontage istället för väggmontage, kontakta Maja för kontaktuppgifter till grävare

Ladderbjudandet som pdf

Villkor billaddare

Beställ laddare här

Vi är mycket glada över att ha fått det här förtroendet från Kläppen en skidanläggning som verkligen leder sina hållbarhetsambitioner i bevis. Nu ser vi fram emot att kavla upp ärmarna och förse Kläppens stugor med solceller och högkvalitativa laddpunkter, säger Maja Petersson, projektledare för solenergi på E-Mobility.

Kontakta mig: maja.pettersson@hyemob.se   072 601 23 93

 

Grönt Avdrag

Regeringens satsning på grön teknik ger idag privatpersoner möjligheten att få avdrag på sin investering. Detta gäller bland annat system för egenproducerad el med solceller, där man kan få upp till 20 % avdrag på kostnaden för arbete och material. Vad gäller lagring av egenproducerad el och elbilsladdare så ges för dessa ett avdrag på 50%. Observera att tex resor och projektering inte omfattas av avdraget. Tänk på att ditt skatteavdrag inte kan överstiga den mängd skatt du betalt på ett år och att man inte har rätt till mer än 50 000 kr/person/år.

Skattereduktion

För att ha rätt till 60 öre skattereduktion för såld el ska solcellerna ha samma anslutningspunkt och huvudsäkring som fastighetens övriga elanslutning. Huvudsäkringen får dessutom inte vara större än 100A. Du får inte göra avdrag för mer el än du köper per år. Dessutom behöver man betala skatt för att kunna göra ett avdrag på sin deklaration. Har man större huvudsäkring än 100A så får man normalt sälja elen för så kallat timspotpris, utan skattereduktion. Läs mer på skatteverkets hemsida.

Avkastning i procent

Den avkastning du får på din solanläggning är en viktig faktor för oss. Vi ser över dina behov och förutsättningar för att ta fram ett förslag som passar just dig. Avkastningen är den procentandel du tjänar tillbaka på din investering, under det första helåret. Det ger en bra indikation på vad man ekonomiskt har tillbaka på sin anläggning. Säg att du har en ränta på 3 % och en avkastning på 8 %, så kan man enkelt räknat säga att du tjänar 5 % per år, om du skulle använda dig av finansiering. Utan finansiering så är avkastningen 8 %. Dessutom så är det väldigt trevligt att producera sin egna el.

Kontakta oss

Installationsansvarig Kläppen 

Maja Pettersson
maja.pettersson@hyemob.se
072 601 23 93